Presentatie stripboek 150 jaar Limburg tijdens Soep met een Verhaal

Op donderdag 26 april presenteren ná de soep vijf tekenaars hun bijzondere stripboek. Dit is gemaakt ter gelegenheid van 150 jaar provincie Limburg. Hierin treft de lezer getekende historische reportages aan alsook verhalen over de grenzen van Limburg met België en Duitsland.

Achtergrond
In 2017 was het 150 jaar geleden dat Limburg, na het ontbinden van de Duitse bond, definitief onderdeel werd van het Koninkrijk der Nederlanden. Sindsdien lagen de grenzen van de meest zuidelijke provincie nog verre van vast, al helemaal niet in de hoofden van haar inwoners. Ook nu spelen grenzen nog een belangrijke rol in het dagelijkse leven van de Limburgers, de inwoners van de ons omringende regio’s en de vele gasten die deze provincie jaarlijks bezoeken.

Grensoverschrijdend Limburg
Gelegen tussen België en Duitsland, wordt de provincie gedomineerd door grenzen. Het langgerekte Limburg heeft 351 km grens met het buitenland en slechts 113 km met de rest van Nederland. Geen wonder dat Limburgers van oudsher al voor werk, winkels en vermaak over de landsgrenzen heen kijken,. De geografische ligging van Limburg, de dynamiek die grenzen met zich meebrengen en het van oudsher grensoverschrijdend denken en handelen van Limburgers, maakt van de provincie een unieke grensregio. Het is daarom een aantrekkelijke locatie voor bedrijven, studenten en toeristen.

Striptekenaars
Vijf Limburgse tekenaars hebben het thema van grenzen in Limburg omarmd. Met dit in gedachten maken zij een bijzonder stripalbum met historisch onderbouwde stripverhalen.
Marco Jeurissen, Jean Gouders, Gady Mirtenbaum, Berend Vonk en Toon Hezemans (de laatste 3 vormen het trio ‘de Tekenkingz’) zijn op zoek gegaan naar vergeten verhalen en verborgen historie die zich afspelen in het grensgebied met Duitsland en België. Het album is een verzameling van getekende anekdotes en reportages in ieders eigen stijl en op basis van eigen onderzoek. Voor de vormgeving van het boek tekent Erik Sleijpen (Het Vormlab).

Signeren
Ter plekke kunnen de gasten een stripboek aanschaffen. Deze worden door de striptekenaars gesigneerd.

Soep met een Verhaal vindt op donderdag 26 april plaats in Werkplaats K.
Er worden twee zelfgemaakte soepen, brood, beleg en koffie/thee geserveerd. De bijdrage is €4,- pp.
De avond start om 18.00 uur. De presentatie start om 19.00 uur.
Vóór woensdag 25 april inschrijven via: soep@werkplaatsk.nl