José Fijnaut

KOPPIG LIMBURG

 

Van iemand een portret boetseren vraagt meer dan waarneming alleen. Je leeft je in in de persoon en haalt eruit wat essentieel is. Een gezicht is in beweging en verandert constant door de verschillende emoties die iemand laat zien. Ieder portret vertelt zijn eigen verhaal. Dit inspirerend gegeven en de passie voor het portret boetseren hebben ertoe geleid dat ik in 2009 met Maria Stams ben gaan samenwerken. In Werkplaats K richtte we een geweldig atelier voor portret in en we gingen van start onder de naam KOPPIG LIMBURG.

Onze werkwijze:

We boetseren ieder gelijktijdig een portret van onze gast terwijl Marie-Jose Moers of Jacqueline Römers in gesprek gaat met de geportretteerde. In de 2 uur dat een portretsessie duurt ontvouwt zich een boeiend gesprek waar een verslag van gemaakt wordt. Dit levert een bijzondere ervaring en verdieping op voor de geportretteerde: een totaal-portret.

De portretsessies kunnen ook, eventueel in bijzijn van publiek, op lokatie georganiseerd worden. Hiervoor waren we reeds uitgenodigd in Aken tijdens de kunstroute en door Eskace in Beesel waar in totaal 7 sessies met publiek plaats vonden.

We hebben inmiddels ruim 300 portretten van zowel bekende als minder bekende mensen gemaakt.

Voor meer informatie over KOPPIG LIMBURG kunt u onze website bezoeken : www.koppiglimburg.nl

José Fijnaut

06 – 333 101 92

email: info@josefijnaut.nl
website: http:www.josefijnaut.nl
http:www.koppiglimburg.nl

Hugs
Deze serie werken zijn geïnspireerd door knuffels. Ik vervorm ze tot amorfe dierachtige wezens. Ik speel er tekens opnieuw mee in gips of kunststof, verwerk er knikkers in pluche of edelstenen.

Knuffels hebben de functie van troost en geborgenheid. Met deze beelden, Hugs genaamd, breng ik de functie die de knuffel voor het kind heeft weer terug bij volwassenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.