Jac Janssen

Discipline:
Keramiek, brons, schilderen, grafiek.

De in Rimburg geboren kunstenaar neemt u in zijn keramische en bronzen beelden mee naar het veer verleden van ons bestaan. De beelden die hij laat zien, vinden hun “roots” in lang vervlogen beschavingen. Als tekens van een eeuwigheidsgedachte houden ze als het ware de wacht bij een verborgen wereld. Een voor ons ondenkbare, anonieme werkelijkheid. De kunstenaar put zijn inspiratie dan ook vooral uit de indrukken en “nabeelden” van de reizen die hij onderneemt. De titels die hij zijn werk meegeeft verwijzen naar o.a. godenaanduidingen die ons slechts laten gissen naar hun feitelijke betekenis. De symboliek die hieraan ten grondslag ligt, interpreteert de kunstenaar naar eigen inzicht.
De fysieke en geestelijke kracht die de beelden uitstralen zijn voor hem de belangrijkste drijfveer om tot verbeelding te komen. Het materiaal en brons dat hierbij gebruikt wordt geeft ook al aan dat de eens als berg begonnen, sedimentaire materie past bij de onderwerpen die hij wil verbeelden.

De keramische beelden zijn opgebouwd uit kleiplaten. De etsen zijn een oude methode in diepdruk.
Bij de steen en houtsculpturen wordt de gang van de natuur gevolgd. Het recent gerealiseerde kunstwerk van brons “de Koetsche Grüskes” staat op de hoek Europaweg – Zuid /Groenstraat – Oost.

Jac. Janssen
Herik 2
6374 RJ
Landgraaf
email: jac-janssen@ziggo.nl
website: http://www.kunstatelierjac.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.