Hub Pasmans

Discipline:
Schilder, grafisch ontwerper

Mijn werk kan worden verdeeld over verschillende gebieden: autonoom- en toegepast/monumentaal werk.

Het vrije werk, o.a. grafiek en schilderijen, zou ik graag omschrijven als een zoektocht om, vanuit het schilderen zelf, vanuit het materiaal, gedachten te formuleren die met woorden alleen moeilijk kunnen worden uitgedrukt.  Hierdoor ontstaat er werk dat herkenbaar is aan een subtiel vorm- en kleurgebruik, dat op sommige momenten verrassend hard kan zijn. Vanuit mijn achtergrond als industrieel ontwerper voor porselein kies ik als drager voor mijn autonome ook werk heel vaak al bestaande, glazen en porseleinen vormen. Vormen die inspireren tot het maken van boeiende nieuwe objecten.

Deze objecten vormen een deel van het toegepaste werk. Decoraties op porselein en glas worden niet alleen uitgevoerd als autonome werkstukken maar ook in opdracht. Naast de opdrachten voor het ontwerpen en verzorgen van drukwerk heb ik tijdens de laatste jaren ook opdrachten kunnen uitvoeren variërend van relatiegeschenken in de vorm van porseleinen schaaltjes of glazen vazen tot grote wanddecoraties in combinaties van glas en staal.

Als derde poot zou ik het cursuswerk kunnen noemen. Dertig jaar ervaring als docent volwasseneducatie en de ruime ervaring als ontwerper en autonoom vormgever maken het mogelijk om heel divers mensen te kunnen begeleiden in workshops en andere creatieve activiteiten.

Hub Pasmans
Wimmersstraat 20
6471 AB Eijgelshoven
045 – 5461523
06 – 24587258

email: Hub.pasmans@hetnet.nl
website: http://www.hubpasmans.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.