Daniëlle Posthumus

Disciplines:
Tekenen/ schilderen ( gemengde technieken).Monumentale objecten twee- en drie dimensionaal.

Opleiding:
Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Afgestudeerd in 1993 in monumentale vormgeving.
Grimeurs/visagist opleiding Studio Bessels in Hilversum. Afgestudeerd in 2005.

Info:
Daniëlle Posthumus studeerde in 1993 af in monumentale vormgeving aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten te Den Haag. De jaren die daar op volgde reisde ze naar Israël, India en Indonesië, en woonde en werkte ze 7 jaar in zuid Duitsland. In 2006 verhuisde zij naar het zuiden van Nederland waar zij zich in 2010 aansloot bij Werkplaats K en begin 2013 Atelier Daan oprichtte.
In haar monumentale schilderijen werkt zij met uiteenlopende materialen o.a. lak, beits, acryl, krijt, foto’s, stof, draad etc. Haar werken groeien en ontstaan door de verschillende materialen laag voor laag aan te brengen. Vaak maakt zij verschillende reliëfs die met fotokopieën in haar schilderijen worden verwerkt.
Eerst ontstaat er chaos om vervolgens weer rust en sfeer in het werk te brengen. Zo gaat ieder werk zijn eigen leven leiden. Het startpunt van al haar werken is gewoon beginnen en alles mag, maar uiteindelijk nadert het beeld pas zijn voltooiing als het aan alle criteria betreffende rust, balans en sfeer voldoet.

Atelier Daan
Elbereveldstraat 105
6466 JM Kerkrade
06 – 15453245

email: atelierdaan@ziggo.nl
website: http://www.atelier-daan.nl/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.