Multiply by Sharing VI

MbSVI

Van 13 t/m 15 november vindt de zesde editie plaats van ons jaarlijkse open ateliers-event onder de titel Multiply by Sharing. Op twee verdiepingen zijn tentoonstellingen van meer dan 30 kunstenaars te zien. Daarnaast vinden muziekperformances en andere activiteiten plaats. De opening op vrijdag 13 november belooft iets heel bijzonders te worden.

De afkorting Multiply by Sharing betekent letterlijk ‘vermenigvuldigen door te delen’. MbS is een jaarlijks terugkerende tentoonstelling die in de afgelopen jaren in één weekend gemiddeld 800 bezoekers trekt. Alle ateliers van de 17 kunstenaars van Werkplaats K zijn geopend: Jos Claesen, Karin Veldkamp, Jos Reinders, Marq Claessens, Maria Stams, José Fijnaut, Sabine Jacobs, Marc van Soest, Gerda v.d. Woestijne, Sabine op den Kamp, Ulli Freude, Jac Janssen, Hub Pasmans, Gady Mirtenbaum, Anna Barkhoudarian, Danielle Posthumus en Esther Bour.

GASTKUNSTENAARS
De tentoonstelling van de gastkunstenaars vindt plaats in de centrale ruimtes van het pand. De deelnemers zijn: Jas MV, Suus Elkink Martens, Will Schrop, Jet Nuij, Bettie Paanakker, Vera Sous, André Martin, Martijn van Erp, Paul Rinsma, Leida Wieland, Viorel Chirea, Mark Engelen en Victor Stricker.
Deze kunstenaars zijn geselecteerd door een commissie waaraan galeriehouder Norbert Dabekaussen en Herr Dirk Tölke deel van uitmaakten.

LUDIEKE ACTIE
In het kader van het Jaar van de Mijnen vindt er tijdens de opening van MbS VI een bijzondere veiling plaats. Het betreft een ‘blinde’ veiling van kunst verpakt in koelpungels. Gedurende het weekend zijn de pungels te koop. Veilingmeester Jos Salden zal de kunstpungels vanaf €10,- aanbieden aan het publiek. De opbrengst is voor het goede doel van Serious Request. Dit jaar staat het Glazen Huis in Heerlen.

Cinema Kwartet

Cultureel programma MbS VI
Vrijdag 13 november 19.00 uur
Opening met kunstveiling in koelpungels door veilingmeester Jos Salden. Bieden vanaf €10,-.
Zaterdag 14 november v.a. 12.00 uur
13.30 uur “Adem” – Stemimprovisatie van Anna Barkhoudarian (dramatische sopraan) naar werk van Sabine Jacobs (tekening / draad- en papierobjecten)
15.00 uur – lezing Mijnarchitectuur door Michel Habets
Zondag 15 november v.a. 11.00 uur
11.30 uur koffieconcert door Harmonie Kerkrade-West
15.00 uur poppentheater Hupsakee
16.00 uur het Cinema Kwartet sluit MbS 6 af met een optreden

Adres Werkplaats K: Elbereveldstraat 105 Kerkrade-West.
Geen entree; gratis parkeren in de omgeving.