Gedeputeerde v. Rijnsbergen bezoekt kunstenaars

Op woensdag 23 mei heeft Marleen van Rijnsbergen, gedeputeerde van de provincie Limburg, een werkbezoek gebracht aan twee kunstinitiatieven in Kerkrade: Werkplaats K en POST-. De start vond plaats in het gebouw van Werkplaats K, gelegen in de Elbereveldstraat in Kerkrade-West. Van Rijnsbergen werd welkom geheten door Lex Smeets, voorzitter van de stichting. Hij schilderde het ontstaan van het kunstenaarscollectief en duidde haar rol: kunstenaars van waarde voor de wijk. Vervolgens werden enkele ateliers bezocht van de 18 kunstenaars, die deel uitmaken van Werkplaats K.

Bewonersplatform West
Ook maakte van Rijnsbergen kennis met enkele leden van het bewonersplatform Kerkrade-West.
Zij wezen de gedeputeerde op het belang van kunst en cultuur voor de leefbaarheid van een wijk. Het bewonersplatform heeft in samenwerking met Werkplaats K en de Vrije Academie ‘Cultuuravond West’ ontwikkeld.
Dit brengt veel mensen uit de wijk samen tijdens lezingen over kunst en cultuur.

POST-
Aansluitend bracht Marleen van Rijnsbergen een bezoek aan POST- dat gevestigd is in het voormalige postkantoor van Kerkrade. Niet alleen het gebouw is bijzonder; ook de aldaar exposerende kunstenaar, Karin Veldkamp, gaf tijdens haar rondleiding te kennen graag te werken in POST-. De sfeer van de ruimte inspireert en nodigt uit tot gesprekken met bezoekers. Naast exposities ontwikkeld POST- het publieke kunstproject Sjtub dat tot doel heeft om de identiteit van de mensen uit de Oostelijke Mijnstreek te versterken.

 

Van Rijnsbergen (midden) in gesprek met kunstenaar Karin Veldkamp (rechts).