Expositie CopyPaste/Remix stelt vragen

Op zondag 8 juli opent in Werkplaats K om 14.00 uur het eerste onderdeel van het kunstproject CopyPaste/Remix.
In samenwerking met POST- en SCHUNCK* zijn kunstenaars uit de Euregio uitgedaagd om deel te nemen aan dit project. Onder de naam van CopyPaste/Remix vindt een onderzoek plaats over de invloed en waarde van kopieën en kopiëren. In Werkplaats K is werk te zien van zestien kunstenaars. Deze hebben zich de afgelopen maanden gebogen over de thematiek van kopiëren, originaliteit en authenticiteit. Wat is echt en wat namaak? Waarom mag je geen plagiaat plegen maar mag je wel een muziekstuk coveren? De getoonde kunstwerken presenteren een eigen kijk op deze thematiek.

Opening
De opening op 8 juli vindt plaats in de benedenverdieping van Werkplaats K, Elbereveldstraat 105 in Kerkrade-West. Een openingsperformance wordt uitgevoerd door klanktheater D.E.E.P. De expositie is vervolgens nog te zien t/m 16 september op zondagen van 14.00 tot 17.00 uur. info: www.werkplaatsk.nl

Tweede deel van expo CP/R
Het tweede deel van dit kunstproject wordt op 10 augustus om 15.00 uur in stadhuis Heerlen geopend. Voor dit gedeelte van het kunstproject heeft Schunck zes kunstitems uit haar collectie ter beschikking gesteld. Evenzovele kunstenaars gaan in de maand juli als ‘Artist in Residence’ in galerie POST- aan de slag om een interpretatie van deze kunstwerken te maken. Zowel het originele werk als de interpretatie daarop zal tot medio december te zien zijn in het stadhuis van Heerlen. Geopend tijdens de openingstijden van het stadhuis.

 

 

Werk van Jos Jacobs (B)

De deelnemende kunstenaars
Erwin Vogels
Marjon Merckelbach-hovens
Sven van de Bergh
Slavko Dujic
Hub Pasmans
Yvonne Schroeten
Ton Eyssen
Gerrie Severens
Miriam Meertens
Jos Jacobs
Annelies Jaminon
Marita Palland
Ijona Schols
Uli Freude
Ria Jussen
Alfons Houben