CULTUURAVOND WEST PRESENTEERT J.M. CRAPANZANO

Tijdens de eerstvolgende editie van Cultuuravond West op DONDERDAG 26 JANUARI 2017 presenteert de in Parkstad woonachtige kunstenaar Jean-Michel Crapanzano zijn werk. Hij is afkomstig uit Frankijk en heeft beeldende kunst, kunstgeschiedenis en filosofie gestudeerd aan de Kunstacademie van Straatsburg (F) en de Academie Beeldende Kunst Maastricht. Hij werkt onder andere als curator voor diverse (internationale) kunstcentra en musea. Crapanzano is een ervaren kunstdocent en was verantwoordelijk voor diverse kunstprojecten met scholen en musea. Zijn werk werd internationaal tentoongesteld in o.a. Nederland, Frankrijk, België en Amerika.

De relatie tussen identiteit, geschiedenis en politiek is het thema van waaruit Jean-Michel werkt. Eveneens probeert hij steeds een voorstelling te maken van de mogelijke toekomst van het menselijk bestaan.
De multidisciplinaire werkwijze van Jean-Michel bestaat uit technieken als fotografie, tekening, video en installatie, waardoor zijn werk dynamisch en in constante ontwikkeling is.

Cultuuravond West is een initiatief van het bewonersplatform Kerkrade-West i.s.m. de Vrije Academie en Werkplaats K.
Het vindt plaats in het gebouw Elbereveldstraat 105 in Kerkrade-West (achter de Campus). De avond start om 19.30 uur. Entree: €2,50 (incl. koffie/thee).
Voor info: dhr. Wil Slangen: 06-51419087 of mail naar cultuuravondwest@gmail.com

jean-michel-crapanzano