CULTUURAVOND WEST presenteert Bergman

Op 21 september gaan wij op reis langs filosofen en wetenschappelijke feiten. Hans Bergman neemt het publiek mee op een reis die begint in het heden. Hij beschrijft waar wij nu staan en hoe een toekomstige weg bepaald kan worden. Hans stelt vragen: “Wat gebeurt er als we de huidige systemen, gebaseerd op geld en macht z’n gang laten gaan? Die ons afhankelijk maken? Welke toekomst hebben wij dan als mensheid?”

Cultuur als sleutel
In deel 2 van de avond, presenteert hij een visie die hij getest en gepresenteerd heeft tijden de Dutch Design Week 2014 in Eindhoven. Hij laat zien op welke manier de mens weer regie kan nemen over zijn eigen toekomst. Hij beschrijft een realistisch concept met alleen winnaars. Hiervoor heeft hij inmiddels de eerste stap gezet voor de ontwikkeling van een concreet project in Zuid-Limburg. In zijn filosofie is Cultuur de sleutel is tot een wereld waar geld, macht en de politiek slechts instrumenten zijn. De werkelijke macht en bijhorende verantwoordelijkheid ligt bij de individuele mens.
Meer info: www.circumspectio.nl

Info
Aanvang: 19.30 uur. Adres: Elbereveldstraat 105 in Kerkrade-West. Entree: 2,50 incl. koffie/thee.
Cultuuravond West is een initiatief van bewonersplatform Kerkrade-West in samenwerking met de Vrije Academie Parkstad en Werkplaats K. Informatie: Wil Slangen, 06-51419087