Componist Hardy Mertens tijdens Cultuuravond West

Een bijzonder verhaal over muziek en componeren door componist Hardy Mertens tijdens de volgende editie van Cultuuravond West op donderdag 16 mei 2019 om 19.30 uur in de Elbereveldstraat 105 in Kerkrade.
Muziek bestaat pas als je ‘m hoort. En iedereen hoort ‘m op zijn eigen manier. Dus bestaat de muziek op heel veel verschillende manieren”. “Muziek is vrij. Kunst is vrij. Er zijn geen regels“. Dat is het credo van deze componist. Dit zijn uitspraken van Hardy Mertens, componist en dirigent van wereldklasse.

Hardy Mertens nodigt ons uit om aan de hand van voorbeelden van zijn composities een muzikale wereldreis te maken. Zijn visie is: “als je wil weten hoe mooi Limburg is, dan moet je weggaan en terugkomen en onderweg zoveel mogelijk van andere culturen meepikken”. Hardy laat tijdens deze avond geluidsfragmenten horen die invloeden van diverse culturen en stijlen uit alle windrichtingen tonen. En uiteindelijk komt de muzikale wereldreis weer in Limburg uit.

Mertens is geboren in Nieuwenhagen en woont al 30 jaar in Kerkrade. Een groot deel van zijn leven brengt hij door in het buitenland, o.a. in Zuid Europa en Azië waar hij orkesten dirigeert. Naast internationale roem, geniet hij ook bekendheid in de regio. Hij was onder andere 25 jaar dirigent van Fanfare “Eendracht”. Diverse korpsen in Kerkrade hebben zijn muziek in het repertoire. Hij schreef meer dan 150 werken voor o.a. voor blaas- en kamermuziek. Kortom, een speciale avond vol luisterplezier door een bijzondere internationale componist in Kerkrade!


Cultuuravond West wordt georganiseerd door Bewonersplatform Kerkrade-West, de Vrije Akademie en Werkplaats K. Locatie: Elbereveldstraat 105 in Kerkrade-West. Deur open vanaf 19.00 uur. De lezing start om 19.30 uur. Entree: €2,50- incl. koffie/thee.
Meer informatie en eventuele aanmelding: cultuuravondwest@gmail.com of via dhr. Wil Slangen 06-51419087.