30 juni: zomerhappening: Is Dit Kunst Of Kan Het Weg?

Vier het begin van de zomer met een ééndaagse happening met gekke, ontroerende en bijzondere werken van diverse knotsgekke kunstenaars. Met een lezing van Ivon Drummen over haar werk. Met een muzikale uitspatting van een Balkanorkest! Doorlopende film: Der Lauf Der Dinge. Doorlopende workshop van Ans Hameleers

PROGRAMMA
11.00 uur Opening
14.00 uur: lezing door Ivon Drummen
15.00 uur: muziek en hapjes
17.00 uur: einde

 


DE DEELNEMERS


Ivon Drummen
“Ik liet onlangs in situ in Buggenum een grote installatie zien van druppels. Titel: ‘Wet Spot’. Sindsdien ben ik weer in de ban van Druppels; experimenterend met allerlei materialen. Kan het weg of is het kunst?”. http://www.ivondrummen.nl/


Anouck van Manen
“Opa was een jutter. In zijn jaszakken bewaarde hij tussen de katjesdrop ook zijn straatvondsten. Het ‘jutters-gen’ heb ik van hem geërfd. Van mijn vondsten maak ik speelse composities, samengebonden tot een uniek ‘Jutterskoord’ waarvan elk onderdeel een eigen verhaal heeft”. https://anouckvanmanen.nl


Liesbeth van Litsenburg
“Ik hou van ongebruikelijke materialen, dingen die je normaal gesproken weg zou gooien. Ik gebruik het liefst de spullen die ik in huis heb of zelf kan maken. En doosjes zijn als schatkisten: zo leuk wat er achter dat klepje zit….”


Marijke van Well
MARIE POUBELLE, Beschermvrouwe van de Schone Aarde, Wateren en Luchten. Een huisvlijt-Maria, geknutseld van afval, om te laten zien dat elk stukje afgedankt materiaal zijn eigen schoonheid heeft en afval eigenlijk niet bestaat.


Emmy van Rikxoort
Tijdens mijn werk als agogisch werkende kwam Ik in aanraking met de techniek van collages. Deze werd echter therapeutisch heel anders ingezet. Ik ben meer gaan werken vanuit het perspectief van thema of kleur, waardoor een nieuwe realiteit ontstaat. De diarama’s ontstaan al doende…. Ik verzamel/ vind m’n waardeloos materiaal en begin ergens, de rest groeit dan tijdens het proces. Meestal een natuurthema, of specifiek thema.


Jos Claesen