18 MEI: CULTUURAVOND WEST MET LOU THISSEN

Op donderdag 18 mei presenteert Lou Thissen zijn oeuvre en loopbaan tijdens Cultuuravond West. Lou heeft zijn opleiding gehad aan de Academie voor beeldende vorming in Tilburg. Behalve door zijn opleiding is Lou beïnvloed door visuele indrukken tijdens zijn reizen door o.a. Italië. Daarbij heeft hij zich ontwikkeld tot beeldend kunstenaar. De disciplines schilderen, beeldhouwen en tekenen beheerst hij op een uitmuntende wijze, waarbij hij vakmanschap en techniek als essentiële fundamenten beschouwd.
Zijn inspiratie put hij uit alles wat de mens letterlijk en figuurlijk beweegt, zoals muziek, dans en sport. Bijzonder geïnteresseerd is hij in paarden (sport) en engelen uit zijn favoriete land Italië, hetgeen nadrukkelijk in zijn werken is terug te vinden.

Deze avond vol Limburgse kunst en cultuur is georganiseerd door Bewonersplatform Kerkrade-West in samenwerking met Werkplaats K en de Vrije Academie. De aanvangstijd is 19.30 uur in Elbereveldstraat 105 in Kerkrade-West (achter de Campus). deuren open vanaf 19.00 uur. Entree is € 2.50 met koffie/thee.