Minisymposium ‘Meer dan Wonen’

Bergansiuskazerne in Ede

Zondag 18 oktober 2015

Je wordt een dagje ouder maar je voelt je nog midden in het leven staan. Je hebt altijd je eigen boontjes kunnen doppen en dat wil je het liefste niet uit handen geven. Zéker niet in de huidige tijd waarin steeds meer voorzieningen verdwijnen. Er zijn inmiddels tientallen initiatieven van ouderen die de regie over hun eigen leven en zorg voeren. Zij kiezen er voor om gezamenlijk te wonen, te werken en onderling zorg te organiseren. Het devies daarbij is: je eigen broek ophouden en zelf verantwoordelijk zijn voor je woon- en leefomgeving. Op die manier word je ook gelukkiger oud.

Aansprekende voorbeelden

Bovenstaand is de stellige overtuiging van Han de Jong, initiatiefnemer van groepswoonprojecten in Kerkrade, Utrecht en Amsterdam en spreker tijdens dit minisymposium. Zie voor meer info de website www.deoudevossen.nl. Eén van de voorbeelden die Han de Jong zal presenteren is een project in Ede in de voormalige Bergansiuskazerne. Een groep senioren heeft bewust voor een woonvorm gekozen waar zicht op elkaar en betrokkenheid centraal staan.

Toelichting
Speciaal voor mensen in Limburg die nieuwsgierig zijn naar andere vormen van wonen, gecombineerd met werk en zorg biedt dit minisymposium een bron van informatie. Aan bod komen:

  • het starten van een initiatief
  • keuze voor een wooncomplex: verbouw of nieuwbouw?
  • financieringsvormen
  • organisatie- en rechtsvormen
  • werken naar behoefte
  • het organiseren van eigen zorg

Deelnemen
Datum: zondag 18 oktober 2015
Locatie: Werkplaats K, Elbereveldstraat 105 in Kerkrade-West.
Inloop met koffie en vlaai: 11.30 uur. Aanvang presentatie: 12.00 uur. Soep met brood: 14.30 uur.
Aansluitend natafelen met een vragenronde.
Deelnamekosten: €10,- p.p. (all-in), te betalen op de dag zelf.
Inschrijven: info@werkplaatsk.nl o.v.v. “deelname mini-symposium 18 oktober 2015”.