In ontwikkeling: klanktheater D.E.E.P.

Drie kunstenaars, een Nederlandse theatermaker/harpiste, een Amerikaanse-Duitse componist en een Spaanse cellist werken op dit moment als ‘Artists in Residence’ in Werkplaats K. Voor de drie muzikantes biedt dit kunstenaarscollectief hen de mogelijkheid om zich als makers te ontwikkelen en aan deze dynamische plek hun culturele energie bij te dragen. De 18 kunstenaars van Werkplaats K hebben zich gespecialiseerd in het maken van fysieke objecten in de ruimte. Dit in tegenstelling tot de kunstvormen van de muzikanten en theatermakers die zich hoofdzakelijk in en over de tijd afspelen.

  Iris van der Ende, Yvonne Freckmann, Clara Rivière Visier

De muzikantes willen deze kloof overbruggen door in samenwerking met de kunstenaars een gezamenlijke voorstelling en installatie te maken. De onderzoeksvraag tijdens deze residentie is: “Hoe kunnen we als artiesten van verschillende disciplines muziektheater creëren?” De aanpak bestaat uit maandelijkse workshops om te ontdekken, te experimenteren en uit te voeren, dus “Discover. Experiment. Evoke. Perform”. Kortom: DEEP.

Een fotograaf, twee schilders, twee beeldhouwers en een theatertechnicus hebben zich gecommitteerd aan het project ‘Klanktheater DEEP’ dat zal worden gepresenteerd tijdens Multiply by Sharing IX (5 tot 7 oktober 2018).