Dat kan mijn kleine zusje ook!

Tijdens de derde editie van Cultuuravond West op donderdag 21 mei behandelt kunsthistorica Doris Schillings de boeiende wereld van moderne kunst.
Kunstwerken die nu veel aanzien hebben, zoals de schilderijen van de impressionisten of van Gogh, waren in hun eigen tijd door het grote publiek verguisd. Andere kunstwerken zijn dit eigenlijk altijd gebleven zoals het fietswiel van Duchamps of De Stijl van Mondriaan. En wat denkt men nu van „de haai op sterk water” van Damien Hirst? Ach, een dooie haai in een grote bak: is dat nou kunst? Dat kan mijn kleine zusje ook!
Een kunstwerk moet men misschien niet met alledaagse blik bekijken, maar met een kunstblik. De haai wordt er niet mooier door, maar misschien wel begrijpelijker. Tijdens de lezing maken de bezoekers kennis met moderne kunststromingen, kunstenaars en hun werken. Er wordt een handvat aangereikt hoe dit werk te benaderen valt.

Cultuuravond West is een initiatief van het bewonersplatform Kerkrade-West, in samenwerking met de Vrije Academie en Werkplaats K. Om 19.00 uur gaan de deuren van Elbereveldstraat 105 open. De lezing start om 19.30 uur. Entree: 2,50 incl koffie of thee. Inschrijven hoeft niet, mag wel: cultuuravondwest@gmail.comduchamp-bicycle-wheel-1913 small