Cultuuravond West weer van start

Cultuuravond West foto - Jos Reinders

1 oktober 2015

Venetië
Na het eerste succesvolle seizoen van Cultuuravond West start op 1 oktober de tweede programmareeks. Kunsthistoricus LUC LAUDY neemt de bezoeker mee op een virtuele wandeling door de kunst- en cultuurstad Venetië. Hij besteedt tevens aandacht aan de 56ste kunstbiënnale van Venetië.

Vervolg programmareeks
Op 5 november is het de beurt aan kunstenaar Jos Reinders. Hij presenteert dan zijn fotoproject ‘Mijn Aarde’. De serie manshoge zwart/witfoto’s zijn gemaakt in het kader van het Jaar van de Mijnen.

Op 18 februari 2016 is het woord aan Arjen van Prooijen. Zijn lezing gaat over het meest bijzondere schilderij ter wereld de “de Ambassadeuren” van Hans Holbein uit 1533.

Op 24 maart zal James Jetlag zijn graffitiprojecten ‘Kleur Onderweg’ presenteren. Jetlag maakt kunstprojecten die letterlijk kleur geven aan een stad.

Op 19 mei wordt het tweede seizoen afgesloten met een wandeling in de Beeldentuin Kaalheidersteenweg. Elly Strijthagen en kunstenaar Alfons Stadhouders leiden de deelnemers rond in deze bijzondere beeldentuin. De duiding van het werk alsook het leven en werk van dhr. Strijthagen komen aan de orde.

Informatie
Cultuuravond West is een initiatief van het bewonersplatform Kerkrade-West, in samenwerking met de Vrije Academie en Werkplaats K. De gemeente Kerkrade ondersteunt dit initiatief financieel.
Deuren open vanaf 19.00 uur. Duur van de lezing: 19.30 tot 21.30 uur (met koffiepauze). Entree: €2,50 incl. koffie/thee. Adres: gebouw Werkplaats K / Vrije Academie, Elbereveldstraat 105, Kerkrade-West (achter de Campus). Aanmelden hoeft niet, mag wel via cultuuravondwest@gmail.com. Meer info: Wil Slangen, 06-51419087.